Ohlášky 15.10. 2023 – 28. neděle v mezidobí

14. 10. 2023

Bohoslužby v týdnu jsou podle rozpisu, více info k nalezení zde.

Na tuto neděli připadá Mezinárodní den dětí, které zemřely před narozením nebo brzy po narození. Od 18.30 bude kostel otevřen k adoraci a nenarozeným dětem zapálíme svíce. Adorace bude ukončena v 19.00 hod.

Žákům 2. stupně ZŠ nabízíme možnost setkávání v pátek po večerní mši svaté v DC. Rovněž nabízíme katechezi dětem 1. tříd nebo předškolního věku a to v pátek od 16.30 v kostele.

V neděli 22. října u příležitosti misijní neděle pořádáme misijní jarmark. Po osmé i desáté mši bude možné zakoupením výrobků přispět na Papežské misijní dílo. Prosíme opět ženy, které by byly ochotny napéct drobné cukroví, aby se přihlásili u sestry Margity nebo u Jany Gotfrýdové na nedělní kavárně. Výrobky budeme shromaždovat v DC v pátek před večerní mší svatou nebo v sobotu ráno.

V neděli 29. října si liturgicky připomeneme patronku našeho kostela bl. M. Restitutu – je to výroční den jejího odsouzení. Při mši svaté v 10.00 hod zazní Missa dominicalis od F.X. Brixiho v podání smíšeného pěveckého sboru Rastislav a sólistů /viz plakát/. Tento den je také adoračním dnem v naší farnosti. Adorace bude zahájena v 11.30 a ukončena v 18.00 hod.

Společnost podané ruce se na naši farnost obrátila s žádostí o sbírku použitého oblečení. Zima se blíží a pro člověka bez domova je to nejkrutější období. Sbíráme přebytečné oblečení: spodní prádlo, ponožky a ručníky, kalhoty, trička, mikiny, bundy, boty, batohy, pásky, rukavice, čepice – potřebujeme hlavně pánské oblečení, většina klientů jsou muži. Pro tuto sbírku oblečení v naší farnosti budou 2 týdny krabice ve spojovacím krčku. V době kdy je kostel otevřen můžete oblečení vložit do určených krabic.

26. 10. 2023 od 18:00 do 21:00 hod v prostorách BVV proběhne jeden z koncertního turné GODZONE TOUR s letošním mottem „NEBOJTE SE“Godzone tour je spojením originálního hudebně-tanečního programu, jedinečných příběhů lidí, inovativní video produkce a divadelní show, které se uskuteční v šesti městech Slovenska i České republiky. Je akcí „Nové evangelizace“, která se snaží šířit víru v Ježíše Krista a pomoci lidem docenit to, kdo je Ježíš, co udělal a co stále dělá. Během večerního programu na stadionech a ve sportovních halách vystoupí různí umělci i známá křesťanská uskupení. Vstup na akci je zdarma.

Zpět